Mingun: Unfinished pagoda

De ruïnes van de pagode van Mingun zijn de overblijfselen van een gigantisch bouwproject dat begonnen werd door Koning Bodawpaya in 1790 maar nooit is voltooid. De pagode wordt gezien als de fysieke uiting van de bekende excentriciteit van Bodawpaya. Hij richtte een observatiepost op een eiland voor Mingun om persoonlijk toezicht te houden op de bouw van de tempel. Het zou een 150 meter hoge tempel zijn geweest maar tegenwoordig houdt de pagode het record van de grootste stapel stenen ter wereld .

The ruins of the Mingun Pagoda are the remains of a massive construction project begun by King Bodawpaya in 1790 which was intentionally left unfinished. The pagoda is seen as the physical manifestations of the well known eccentricities of Bodawpaya. He set up an observation post on an island off Mingun to personally supervise the construction of the temple. It would have been a 150m tall temple. However, nowadays it holds the record of being the largest pile of bricks in the world.

 

Categorieën Azië, Video, Video Mingun, Video MyanmarTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close