Mingun: Mya Thein Dan Pagoda

De Mya Thein Dan Pagode staat ook bekend als de Hsinbyume Pagoda. Het werd gebouwd in 1816 door koning Bagyidaw ter nagedachtenis van zijn favoriete vrouw, de prinses van Hsinbyume. De zeven terrassen rondom de pagode vertegenwoordigen de zeven bergen rond de mythische berg Meru, het centrum van de boeddhistische kosmologie.

Mya Thein Dan Pagoda is also known as Hsinbyume Pagoda. It was built in 1816 by King Bagyidaw in memory of his favorite wife, the Hsinbyume Princess. The seven terraces encircling the Pagoda represent the seven mountain ranges around the mythical Mount Meru, the center of Buddhist cosmology.

 

Mya Thein Dan-pagode (1) Mya Thein Dan-pagode (2) Mya Thein Dan-pagode (3) Mya Thein Dan-pagode (4) Mya Thein Dan-pagode (5) Mya Thein Dan-pagode (6) Mya Thein Dan-pagode (7) Mya Thein Dan-pagode (8) Mya Thein Dan-pagode (9) Mya Thein Dan-pagode (10) Mya Thein Dan-pagode (11) Mya Thein Dan-pagode (12) Mya Thein Dan-pagode (13)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: