Mandalay: Snake Pagoda

De tempel werd in 1974 opgericht door een boeddhistische monnik die de oude pagode verzorgde. Op een dag vond de monnik twee grote pythons die gewikkeld zaten rond een standbeeld van Boeddha. De monniken droegen de slangen plichtsgetrouw naar de jungle maar diezelfde dag waren de slangen terug, samen met een derde slang. Iedere keer dat de monniken de slangen verwijderden kwamen ze terug. Uiteindelijk kwamen ze tot de conclusie dat de slangen heilige en gereïncarneerde zielen waren van monniken die teruggekeerd waren om de pagode te beschermen. De monniken stopten het verwijderen van de slangen en in plaats daarvan begonnen ze voor hen te zorgen. Een van de slangen is ondertussen overleden en is opgezet in een vitrinekast in de tempel.

The temple was founded in 1974 when a Buddhist monk was tending the old pagoda. Inside, the monk found two large pythons wrapped around a statue of Buddha. The monk dutifully carried the snakes out to the jungle and returned to clean the pagoda. Within a day the snakes were back, and a third had joined. Each time, the monks would carry the snakes out to the jungle, and each time they would return. Eventually the monks came to see the snakes as holy, possibly the reincarnated souls of monks who used to tend to the pagoda. The monks stopped removing the snakes and instead began taking care of them. One of the snakes has died and is mounted in a showcase inside the temple.

Categorieën Azië, Video, Video Mandalay, Video MyanmarTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close