Mandalay: Kaung Hmu Daw Pagoda

De Kaung Hmu Daw Pagode staat bekend om zijn eivormige ontwerp, totaal anders dan de traditionele piramidevormige pagodes. De stupa’s officiële naam is Yaza Mani Sula wat “de verankering van boeddhistische relikwieën in de relikwiekamer” betekent. De pagode is 46 meter hoog en heeft een omtrek van 274 meter. De bouw begon tijdens het bewind van koning Thalun op 25 april 1636 en de relikwiekamer werd gewijd op 23 juli 1636. De pagode werd 12 jaar later voltooid op 12 mei 1648 .

The Kaung Hmu Daw Pagoda is known for its egg-shaped design, which stands out among more traditional-style, pyramid-shaped Burmese pagodas. The stupa’s formal name Yaza Mani Sula signifies the enshrinement of Buddhist relics inside its relic chamber. The pagoda is 46 metres high and has a circumference of 274 meters. Construction began during the reign of King Thalun on 25 April 1636, the relic chamber was dedicated on 23 July 1636. The pagoda was completed 12 years later on 12 May 1648.

 

Kaung Hmu Daw (1) Kaung Hmu Daw (2) Kaung Hmu Daw (3) Kaung Hmu Daw (4) Kaung Hmu Daw (5) Kaung Hmu Daw (6) Kaung Hmu Daw (7) Kaung Hmu Daw (8)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: