Kyaiktiyo: Kyaik Pun Pagoda

De Kyaik Pun-pagode is de thuisbasis van het heiligdom van de Vier Zittende Boeddha’s, een 27 meter hoog standbeeld van de vier Boeddha’s: Kakusandha, Konagamana, Kassapa, en Gautama, rug aan rug gezeten naar de vier windrichtingen. De tempel werd gebouwd door koning Migadippa van Bago in de 7e eeuw na Christus en gerenoveerd door koning Dhammaceti in de 15e eeuw na Christus.

Kyaik Pun Pagoda is the home to the Four Seated Buddha shrine, a 27 m statue depicting the four Buddhas namely Kakusandha, Konagamana, Kassapa, and Gautama seated in four positions, sitting back to back to four directions. The Four Seated Buddha was built by King Migadippa of Bago in the 7th Century AD and renovated by King Dhammaceti in the 15th century AD.

 

Kyaik Pun Pagode (1) Kyaik Pun Pagode (2) Kyaik Pun Pagode (3) Kyaik Pun Pagode (4) Kyaik Pun Pagode (5) Kyaik Pun Pagode (6) Kyaik Pun Pagode (7) Kyaik Pun Pagode (8) Kyaik Pun Pagode (9) Kyaik Pun Pagode (10)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: