Bagan: Htilominlo Temple

De Htilominlo-tempel is een boeddhistische tempel, gebouwd tijdens de regeerperiode van Koning Htilominlo in 1211. De tempel is drie verdiepingen hoog met een hoogte van 46 meter en gebouwd met rode baksteen. Op de eerste verdieping van de tempel staan vier Boeddha’s die in de vier windrichtingen geplaatst zijn.

Htilominlo Temple is a Buddhist temple, built during the reign of King Htilominlo in 1211. The temple is three stories tall with a height of 46 metres, and built with red brick. On the first floor of the temple, there are four Buddhas that face each direction.

 

Htilominlo-tempel (1) Htilominlo-tempel (2) Htilominlo-tempel (3) Htilominlo-tempel (4) Htilominlo-tempel (5) Htilominlo-tempel (6) Htilominlo-tempel (7) Htilominlo-tempel (8) Htilominlo-tempel (9) Htilominlo-tempel (10)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: