Bagan: Ananda Temple

De Ananda-tempel is een boeddhistische tempel die gebouwd werd in het jaar 1105 tijdens het bewind van Koning Kyanzittha van de Pagan-dynastie . De boeddhistische tempel herbergt vier staande Boeddha’s, elk met uitzicht op het oosten, noorden, westen en zuiden. Het kreeg ook de titel van “Westminster Abbey van Birma”. De tempel werd beschadigd door de aardbeving van 1975 maar werd volledig gerestaureerd en is goed onderhouden door het frequente schilderen en witkalken van de muren . Ter gelegenheid van de 900e verjaardag van de bouw in 1990 werden de tempeltorens verguld.

The Ananda Temple is a Buddhist temple built in 1105 AD during the reign of King Kyanzittha of the Pagan Dynasty. The Buddhist temple houses four standing Buddhas, each one facing the cardinal direction of East, North, West and South. It has also been titled the “Westminster Abbey of Burma”. The temple was damaged in the earthquake of 1975. However, it has been fully restored and is well maintained by frequent painting and whitewashing of the walls. On the occasion of 900th anniversary of its construction celebrated in 1990 the temple spires were gilded.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: