Siem Reap: Lolei

Lolei is de meest noordelijk gelegen tempel van de Roluos-groep van drie laat 9de eeuwse hindoeïstische tempels in Angkor, waarvan de andere Preah Ko en Bakong zijn. Lolei was de laatste van de drie tempels die werden gebouwd als onderdeel van de stad Hariharalaya die ooit bloeide op Roluos. In 893 wijdde Khmer-koning Yasovarman I de tempel aan Shiva en aan de leden van de koninklijke familie. Net naast de tempel staat het klooster van Lolei met scènes uit het leven van Boeddha.

Lolei is the northernmost temple of the Roluos group of three late 9th century Hindu temples at Angkor, the others members of which are Preah Ko and Bakong. Lolei was the last of the three temples to be built as part of the city of Hariharalaya that once flourished at Roluos, and in 893 the Khmer king Yasovarman I dedicated it to Shiva and to members of the royal family. Next to the temple is Lolei Monastery with scenes of the life of Buddha.

 

Lolei (1) Lolei (2) Lolei (3) Lolei (4) Lolei (5) Lolei (6) Lolei (7) Lolei (8) Lolei (9) Lolei (10) Lolei (11) Lolei (12) Lolei (13) Lolei (14) Lolei (15) Lolei (16) Lolei (17) Lolei (18) Lolei (19) Lolei (20) Lolei (21) Lolei (22)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close