Phnom Penh: Choeung Ek Genocidal Center

Choeung Ek Genocidal Center is de plaats van een massagraf van slachtoffers van de Rode Khmer die gedood werden tussen 1975 en 1979. Het is de meest bekende van de sites die bekend staan als The Killing Fields , waar het Rode Khmer-regime meer dan 1,5 miljoen mensen executeerde. Massagraven met 8895 lichamen werden ontdekt in Choeung Ek na de val van het Rode Khmer-regime . Vele van de doden waren voormalige politieke gevangenen die door de Rode Khmer gevangen gehouden werden in het Tuol Sleng detentiecentrum . Vandaag is Choeung Ek een gedenkteken, gekenmerkt door een boeddhistische stoepa . De stoepa heeft glazen zijkanten en is gevuld met meer dan 5.000 menselijke schedels . Sommige lagere niveaus zijn overdag open zodat de schedels zichtbaar zijn. Velen zijn verbrijzeld of ingeslagen.

Choeung Ek Genocidal Center is the site of a mass grave of victims of the Khmer Rouge – killed between 1975 and 1979. It is the best-known of the sites known as The Killing Fields, where the Khmer Rouge regime executed over 1.5 million people between 1975 and 1979. Mass graves containing 8,895 bodies were discovered at Choeung Ek after the fall of the Khmer Rouge regime. Many of the dead were former political prisoners who were kept by the Khmer Rouge in their Tuol Sleng detention center. Today, Choeung Ek is a memorial, marked by a Buddhist stupa. The stupa has glass sides and is filled with more than 5,000 human skulls. Some of the lower levels are opened during the day so that the skulls can be seen directly. Many have been shattered or smashed in.

Categorieën Azië, Video, Video Cambodia 2014, Video Phnom PenhTags , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close