Hanoi: One Pillar Pagoda

De ‘Pagode op één pilaar’ werd gebouwd door keizer Lý Thái Tông , die vanaf 1028 regeerde tot 1054. Lý Thái Tông was kinderloos en droomde dat hij een ontmoeting had met de bodhisattva Avalokiteshvara , die hem een zoontje overhandigde, zittend op een lotusbloem . Lý Thái Tông trouwde vervolgens met een boerenmeisje die hij had ontmoet en zij baarde hem een ​​zoon . De keizer bouwde de tempel in dankbaarheid in 1049, ingegeven door een monnik die hem vroeg om een tempel te bouwen in de vorm van een pilaar in het midden van een lotusvijver, vergelijkbaar met degene die hij in de droom zag . De tempel is gebouwd van hout op een stenen pilaar van 1,25 m in diameter , en is ontworpen naar het evenbeeld van een lotusbloem. Lotusbloemen zijn een Boeddhistisch symbool van zuiverheid omdat ze in modderige vijvers bloeien. In 1954 vernietigde de Franse Unie de pagode alvorens terug te trekken uit Vietnam na de Eerste Indochinese Oorlog en de tempel werd daarna herbouwd .

The ‘One Pillar Pagoda’ was built by Emperor Lý Thái Tông, who ruled from 1028 to 1054. According to the court records, Lý Thái Tông was childless and dreamt that he met the bodhisattva Avalokiteshvara, who handed him a baby son while seated on a lotus flower. Lý Thái Tông then married a peasant girl that he had met and she bore him a son. The emperor constructed the temple in gratitude for this in 1049, having been told by a monk to build the temple, by erecting a pillar in the middle of a lotus pond, similar to the one he saw in the dream. The temple is built of wood on a single stone pillar 1.25 m in diameter, and it is designed to resemble a lotus blossom, which is a Buddhist symbol of purity, since a lotus blossoms in a muddy pond. In 1954, the French Union forces destroyed the pagoda before withdrawing from Vietnam after the First Indochina War and it was rebuilt afterwards.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: