Hanoi: Mausoleum of Ho Chi Minh

De bouw van het mausoleum begon op 2 september 1973 en het werd officieel ingehuldigd op 29 augustus 1975, geïnspireerd door het mausoleum van Lenin in Moskou . Het is 21,6 meter hoog en 41,2 meter breed . De tuinen rondom het mausoleum hebben bijna 250 verschillende soorten planten en bloemen uit verschillende regio’s van Vietnam. Het gebalsemde lichaam van Ho Chi Minh wordt bewaard in de afgekoelde, centrale hal van het mausoleum die wordt beschermd door een militaire erewacht . Het lichaam ligt in een glazen kast met gedimde verlichting . Tijdens mijn bezoek was het mausoleum gesloten omdat het lichaam hersteld moest worden .

The construction of the mausoleum began on 2 September 1973 and the structure was formally inaugurated on 29 August 1975 and was inspired by Lenin’s mausoleum in Moscow. It is 21.6 metres high and 41.2 metres wide. The gardens surrounding the mausoleum have nearly 250 different species of plants and flowers, all from different regions of Vietnam. The embalmed body of Ho Chi Minh is preserved in the cooled, central hall of the mausoleum, which is protected by a military honour guard. The body lies in a glass case with dim lights. During my visit the mausoleum was closed because work had to be done to restore and preserve the body.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: