Da Nang: Marble Mountains

De Marmeren Bergen is een cluster van vijf heuvels van marmer en kalksteen gelegen ten zuiden van Da Nang. De vijf ‘bergen’ zijn vernoemd naar de vijf elementen: Kim (metaal) , Thuy (water) , Moc (hout ) , Hoa (vuur) en Tho (aarde). Elk van de vijf bergen heeft grotingangen en talrijke tunnels, en het is mogelijk om naar de top van Thuy Son (‘waterberg’) te klimmen. De Marmeren Bergen zijn de thuisbasis van verschillende boeddhistische en hindoeïstische grotten . Een trap van 156 treden leidt naar de top van Thuy Son , de enige marmeren berg die toegankelijk is voor bezoekers. Op de top heb je een breed panoramisch uitzicht op de omgeving en de andere marmeren bergen .

The Marble Mountains is a cluster of five marble and limestone hills located south of Da Nang. The five ‘mountains’ are named after the five elements; Kim (metal), Thuy (water), Moc (wood), Hoa (fire) and Tho (earth). All of the mountains have cave entrances and numerous tunnels, and it is possible to climb to the summit of one of the peaks: Thuy Son (‘water mountain’). The Marble Mountains are home to several Buddhist and Hindu grottoes. A stairway of 156 steps leads to the summit of Thuy Son, the only marble mountain accessible to visitors. It allows a wide panoramic view of the surrounding area and the other marble mountains.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: